Spoštovani, vabimo Vasna strokovno ekskurzijo v Nemčijo in Belgijo, kjer se bomo podrobneje seznanili z ročno in strojno rezjo. Prilagamo Vam podrobni program potovanja in upamo, da se v čim večjem številu prijavite na ta dogodek.

Sreda, 25. 3. 2015:
Odhod iz Maribora (TC City (Poslovalnica Sajko, Vita Kraigherja 5)) ob 03.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Celju ob 3:50 pred dvorano Zlatorog, v Ljubljani ob 4:50 (Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo, Jamnikarjeva 101). Nato vožnja preko tunela Karavanke v Avstrijo. Potovanje z vmesnimi postanki mimo Beljaka in Salzburga, prestop v Nemčijo, nato pa mimo Münchna, Nürnberga, Frankfurta. V popoldanskih urah prihod v RUDESHEIM ob reki Ren. Krajši sprostitveni postanek, nato obisk enega izmed tamkajšnjih vinogradnikov, ogled kleti in pokušina vin. Sledi panoramska vožnja po znameniti dolini reke Ren mimo številnih gradov in skozi slikovito pokrajino med vinogradi. Nastanitev v hotelu nekje med Koblenzom in Bonnom. Večerja in nočitev v hotelu.

Četrtek, 26. 3. 2015:
Po zajtrku odhod v KLEIN ALTENDORF in dopoldanski ogled poskusov z ročno in strojno rezjo jablan in hrušk na poskusnem posestvu DLR (Dienstleistungszentrum Ländlicher Raum) Rheinland Pfalz. Kosilo v eni izmed okoliških gostiln, nato ogled privatnih posestev, kjer imajo izkušnje s strojno rezjo na tem območju. Popoldan sledi še vožnja v Belgijo in nastanitev v hotelu v mestu Sint Truiden ali v okolici. Večerja in nočitev.
Petek, 27. 3. 2015:
Zajtrk. V SINT TRUIDNU dopoldanski in popoldanski strokovni ogledi pridelovalnih nasadov hrušk in drevesnice Carolus. Pozno popoldan se zapeljemo do znamenitega mesta LEUVEN, ki je znano po eni najstarejših univerz na svetu in po številnih pivovarnah. Ogledi: mestna hiša, cerkev sv. Petra, univerzitetna knjižnica, Groot Begijnhof. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Sobota, 28. 3. 2015:
Po zajtrku vrnitev v Nemčijo in povratek po avtocesti proti Mannheimu. Opoldanski postanek za krajši ogled v slikovitem mestu HEIDELBERG of reki Neckar (grad, staro mestno jedro, stolnica, univerza …). Prosto za kosilo, nato vožnja mimo Stuttgarta in Münchna proti Avstriji in Sloveniji. Povratek v Slovenijo; Ljubljana, Celje in Maribor v poznih večernih oz. nočnih urah.
CENA: 390 EUR pri najmanj 40 potnikih
CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v ½ sobah TWC v hotelih***, obisk enega izmed vinogradnikov v Porenju z degustacijo vin, 1 x kosilo v restavraciji ali gostilni drugega dne, vsi turistični in strokovni ogledi po programu, vožnja s turističnim klimatiziranim avtobusom, vse cestnine, cestni davki in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.
MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 60 EUR.

Prosim, da se čim prej prijavite, saj je število udeležencev omejeno. Prijave sprejemamo do vključno 1. marca 2015 oziroma do zasedbe prostih mest. Prijava je sprejeta in dokončna, ko prispe plačilo na transakcijski račun društva. Rok plačila je 16. marec 2015 (do zasedbe prostih mest) na transakcijski račun Strokovnega sadjarskega društva Slovenije, Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana: 02083-0014475870. Prijave sprejema Metka HUDINA na tel. 041 711 182 ali po elektronski pošti: metka.hudina@bf.uni-lj.si